مهندس اوحدی، رییس سازمان حج و زیارت آخرین برنامه ها جهت خدمات رسانی به زائران را در اربعین حسینی تشریح کرد و خواستار توجه هر چه بیشتر زائران به پیامها و اطلاعیههای این سازمان شد.
حضور ۷۰۰ هزار تا یک میلیون ایرانی در پیاده روی اربعین
اوحدی درباره مراسم اربعین گفت: باتوجه به آسیب شناسی که از موسم اربعین سال گذشته داشتیم و با توجه به اهمیت این همایش بزرگی که امروز به عنوان بزرگترین همایش جهان میتوانیم از آن نام ببریم، خواستیم با هماهنگیهای لازم بسیاری از مشکلات را برطرف کرده و به شکل صحیح تری در خدمت زائران عزیزمان باشیم.
وی افزود: موضوع اربعین موضوع بسیار بزرگی است و سال گذشته ۵۰۰ هزار نفر از ایران مشرف شدند، و امسال پیش بینی میشود ۷۰۰ هزار تا یک میلیون زائر از ایران مشرف شوند. همچنین شرایط منطقه نیز شرایط بسیار حساسی است و این مانور میتواند پیام بسیار بزرگی را برای مجموعههای متجاوز داشته باشد.
تشریح اقدامات در داخل کشور برای سفر اربعین
رییس سازمان حج و زیارت با اشاره به تشکیل ستاد «دائمی اربعین» در سازمان حج و زیارت عنوان کرد: با حضور عزیزان بعثه مقام معظم رهبری، سازمان حج و زیارت و ۲۶ دستگاه دیگر همچون وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور، وزارت امور خارجه، گمرک، استانداری خوزستان، ایلام، بسیج، سپاه و… در مجموع نماینده ۲۶ دستگاه عضو این ستاد هستند و تصمیمهای بسیار خوبی گرفته شده که امیدواریم بتوانیم تصمیمات را پیاده سازی بکنیم.
اوحدی گفت: امسال سازمان حج و زیارت تصمیم گرفت از هیچ زائر ایرانی، وجهی را بابت بیمه و خدمات بهداشتی دریافت نکند. سال گذشته به خاطر پرداخت همین دو مورد شاهد ایستایی و تراکم در مرزها بودیم. همچنین با هلال احمر تصمیمات خوبی را گرفتیم و قرار است در مرزهای شلمچه، چزابه و مهران امکانات اسکان موقت زائر را فراهم کنیم. همچنین با هماهنگی که با قرارگاه مرکزی راهیان نور انجام دادیم ظرفیت چهل هزار اسکان را در خرمشهر، حدود پنج هزار اسکان موقت در چزابه و در مهران نیز ظرفیت خوبی را ایجاد کردیم که بتوانیم تراکم را از مرز به داخل شهرهای اصلی بیاوریم.
وی افزود: در کنار این خدمات، یک سامانه نرم افزاری هم از روی سیستم تمام دفاتر خدمات زیارتی قرار گرفته که بر اساس این سامانه، زائرین میتوانند یک پیش ثبت نامی را انجام بدهند و بر اساس ظرفیت خروج از مرزها که شورای امنیت ملی به سازمان حج و زیارت اعلام کرده، سامانه به صورت هوشمند زمان سفر را به زائر اعلام میکند.
اوحدی خاطرنشان کرد: تاکنون با هماهنگی سپاه سه قرارگاه چزابه، قرارگاه شلمچه و قرارگاه مهران را تشکیل دادیم، که واقعا جای تقدیر و تشکر دارد از فرماندهی محترم سپاه، برادر بسیار عزیزمان جناب آقای سرلشگر جعفری که مجموعه امکانات سپاه را هماهنگ کردند، همچنین در این مسیر سازمان بسیج مستضعفین نمایندهای را معرفی کرد که وی طی حکمی به عنوان قائم مقام ستاد اربعین در قرارگاه مستقر شد و اقدامات بسیاری خوبی در این زمینه صورت پذیرفت.
برگزاری جلسات در عراق
اوحدی با اشاره به هماهنگیهای خوبی که در ایران صورت گرفته بود، گفت: میبایست یک هماهنگیهایی هم داخل عراق انجام میگرفت زیرا سال گذشته بسیاری از زائران ما دچار مشکل شدند، بنابراین در حوزه اسکان در کربلا امسال تصمیم گرفتیم شش موکب را در مسیر نجف به کربلا راه اندازی کنیم. همچنین ما بتوانیم مجوزهای ورود آمبولانسهایمان را به عراق بگیریم ۲۵ دستگاه آمبولانس در مسیر نجف تا کربلا مستقر میکنیم و این خدمات به همه زائرین ایرانی و غیر ایرانی ارائه میگردد.
وی افزود: همچنین یک جلسه خیلی خوبی را با آقای شراشب وزیر جهانگردی عراق داشتیم که بحثهای مختلفی را همچون این مسئله که عوارض و هزینههایی که از زائران ایرانی گرفته میشود باید برابر آن چیزی باشد که ما از زائر عراقی در ایران میگیریم مطرح گردید. متاسفانه اخیراً در فرودگاه نجف یک چیزی حدود چهل دلار از زائر ما عوارض مختلف میگیرند که این را با وزیر جهانگردی مطرح کردیم و ایشان با روی باز استقبال کردند و قول مساعد دادند که مجددا این موضوع را در هیئت دولت مطرح و در واقع بحث را حل کنند.
اوحدی بحث سرمایه گذاری سازمان حج و زیارت از طریق دو شرکتی که در سازمان ثبت شده به عنوان دو شرکت توسعه عمران امید زائر و شرکت توسعه زیرساختهای مهر و ماه را از دیگر موضوعات مطرح شده در این جلسه بیان کرد و گفت: به طرف عراقی گفتیم که به صورت جدی برای سرمایه گذاری آمادهایم و چهار پروژه را در شهرهای کربلا و نجف تعریف کردیم که امیدواریم بتوانیم به زودی عملیات اجراییشان را هم شروع بکنیم.
رییس سازمان حج و زیارت افزود: همچنین با وزیر راه عراق هم در خصوص اربعین بحث خیلی جدیای داشتیم. به دلیل اینکه بحثهای شرکتهای هواپیمایی و مسیرهای ورودی به داخل کشور عراق در اختیار ایشان است، بحث جادهٔ مرز مهران را مطرح کردیم که این جاده، جادهٔ آسفالته نیست. ما مسیر بستان تا چزابه را به صورت شبانه روزی آسفالت میکنیم و از طرف عراقی نیز درخواست کردیم که مسیر داخل عراق را هم آسفالت بکنند و زمینه مناسب برای امنیت زائر فراهم شود، مسیر مرز چزابه در داخل عراق هم از مسیر شیب به الاماره آسفالت نیست که آن را هم قرار شد ایشان دستور آسفالت بدهند.
وی در ادامه از دیگر موضوعات مطرح شده در جلسه با وزیر راه عراق را دریافت نامناسب عوارض از زائران ایرانی در فرودگاه نجف اعلام کرد و گفت: به دلیل اینکه پروازهای از فرودگاه بغداد به فرودگاه نجف منتقل شده، زائران ایرانی یک رقم بیست دلاری را باید اضافه پرداخت کنند که سازمان هواپیمایی کشور عراق به عنوان حق رویالیتی دریافت میکند، یعنی میگویند چون ظرفیت پرواز در نجف بالا رفته شما باید به ازای هر زائر بیست دلار عوارض بدهید. ما به آنها اعلام کردیم که این اصلا جایگاه منطقیای ندارد به دلیل اینکه بر اساس ضرورت این پروازها منتقل شده و چه دلیلی دارد که بیست دلار بدهیم و وزیر راه نیز تاکید کرد این مبلغ هیچ جایگاه منطقیای ندارد و باید حذف شود.
اوحدی یکی از راههای بسیار خوب برای ورود زائر به داخل عراق را از طریق حمل و نقل ریلی دانست و گفت: در این زمینه نیز وزیر راه عراق اذعان داشت که با کشور ژاپن یک نشستهایی را داشتهاند و با ژاپنیها میخواهند بعضی قراردادها را بررسی کنند و تاکید جدی داشتند که بحث ریلی را هم از مرز مهران هم از مرز شلمچه فعال بکنند.
اوحدی افزود: از وزیر راه عراق، درخواست مجوز تردد ۴۰۰ تا ۵۰۰ دستگاه اتوبوس که شهرداری تهران اعلام کرده در موسم اربعین برای انتقال زائرین در اختیار حج و زیارت میگذارد کردیم و لذا اگر واقعا این مجوزها صادر شود به نظر من امسال اتفاق بسیار بزرگی در جهت خدمات رسانی به زائرین محقق میگردد.
بازگشایی کاظمین در آیندهای نزدیک
رییس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه به صورت جدی دنبال بازگشایی کاظمین و سامرا هستیم گفت: امیدواریم با پیروزیهای اخیری که دولت عراق داشتند به زودی شاهد بازگشایی مسیر کاظمین هم باشیم. قطعا از این سفر که برگردیم با شورای عالی امنیت ملی این موضوع را مجددا مطرح کرده و با هماهنگی آنها امیدواریم که در آیندهای نزدیک این امر محقق گردد.
دیدگاه بگذارید