به گزارش موکب اربعین حسینی :
استاد دانشگاه آفریقای جنوبی:
تضمین سعادت با مطالعه راه امام حسین و نگاه عقلانی به سیاست
محمد فاروق حسین تفسیر بد از عاشورا و اربعین حسینی (ع) را سبب سلطه قدرتمندان بر شیعیان دانست و بر داشتن نگاه عقلانی توأم با اخلاق به سیاست تأکید کرد.
پروفسور محمد فاروق حسین در همایش بین المللی اربعین حسینی که با حضور اندیشمندان کشورهای مختلف جهان در سالن اجتماعات دفتر نمایندگی بعثه رهبری در کربلا برگزار شد، بر داشتن نگاه عقلانی توأم با اخلاق به سیاست تأکید کرد.
وی با بیان اینکه امام حسین (ع) مجموعهای از بهترینها هستند که جانشان را در راه دین خدا اهدا کردند، گفت: امام حسین (ع) همه خوبیها و اخلاق انسانی از جمله عدل، عقلانیت و رحمت را در خودشان جمع کردند و این عقلانیت و رحمت مخالف اسلام تکفیری و داعشی است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: یک درس قدیمی از نبی اسلام میگیریم که سئوال خوب نصف علم است. نوع سئوالی که ما مطرح می کنیم نوع راه حل را به ما ارائه میکند و ما در تبعیت از امام حسین(ع) باید سیاست را اخلاقی و اخلاق را سیاسی کنیم.
محمد فاروق حسین با بیان اینکه رفتار امام حسین(ع) تنها یک رفتار سیاسی صرف نبود بلکه رفتاری انسانی بود که ایشان از سر، عقل، روح و قلب استفاده میکردند، افزود: در رفتار امام حسین(ع) عزت را میبینیم، اما بعضیها سعی دارند حرکت آن حضرت را کوچک بشمارند، بنابراین باید ببینیم این افراد چه سودی از کارشان میبرند.
وی گفت: تکفیریها و افرادی که مخالف عزت و انقلاب هستند، هر دو گروه مخالف تاریخ و سیره اهل بیت (ع) نیز هستند، به این دلیل که آنها نتوانستند از نور اهل بیت (ع) به درستی استفاده کنند و راهی را که در زندگی در پیش گرفتهاند، نشناختهاند و تفسیر درستی از سیره و روش ائمه اطهار (ع) ندارند.
این استاد دانشگاه گفت: آنها میخواهند ما مثل عروسکی باشیم که هر چه میگویند بپذیریم. اگر راه اهل بیت و راه عزت و مبارزه با طاغوت را بپذیریم مورد تهدید آنها قرار میگیریم و آنها نمیخواهند این راه ادامه یابد.
وی با بیان اینکه اگر شیعیان جریان عاشورا و اربعین امام حسین(ع) را بد تفسیر کنند، سلطه قدرتمندان بر آنها بیشتر میشود، در حالی که امام حسین(ع) به ما آموختند که نگاه عقلانی داشته باشیم تا قدرتمندان بر ما مسلط نشوند، گفت: تضمین سعادت با مطالعه راه امام حسین(ع) و نگاه عقلانی به سیاست امکان پذیر است.
دیدگاه بگذارید