خدمات و پذیرایی ویژه از زائران
تمام این زائران پیاده توسط مردم میهمان نواز عراق با نهایت خضوع پذیرایی می شوند و اعتقاد دارند که باید منت زائر را کشید. شخصی می گفت ما یک سال پس انداز می کنیم تا بتوانیم در این ایام از زائران پذیرایی کنیم.
میزبانان عراقی با چنان اشتیاقی از زائران پذیرایی می کنند که قابل وصف نیست. به قول خودمان دور آدم می گردند و منتظرند ببینند چه نیازی داری؟ این ها خود را خادم زوار معرفی می کنند. هر حاجتی که داشته باشی و بتوانند برآورده کنند دریغ نمی کنند. اگر احساس کنند چیزی می خواهی برایت فراهم می کنند. لازم نیست شما خواسته ات را بر زبان بیاوری. با دوستان می گفتیم این جا مانند بهشت است؛ در مورد بهشت داریم که «فیها ما تشتهی الانفس». روزی این جا زیاد است هم روزی مادی و هم روزی معنوی. واقعا این جا قطعه ای از بهشت است فقط بگویم که باید بیایید و ببینید تا حقیقت مطلب را درک نمایید.
به راستی تأمین حدود ۱۰ میلیون انسان در چند روز نه تنها کار بسیار دشواری است بلکه هزینه هنگفتی نیز به دنبال دارد و جالب توجه است که تأمین این هزینه از عهده دولت عراق خارج است و تمام این هزینه به صورت مردمی انجام می شود- به جز برخی هزینه های جزئی مانند بیمارستان صحرایی و …- و به گفته برخی افراد، در این ایام به اندازه بودجه یک سال کشور عراق خرج می شود.
در زلزله هائیتی دولت آمریکا یک میلیون وعده غذایی به این کشور فرستاد و سر و صدای تبلیغاتی زیادی به راه انداخت. در حالی که در این چند روز بیش از ۱۰۰ میلیون وعده غذایی به زائران داده می شود.
پذیرایی زائران، محدود به وعده های غذایی نمی شود بلکه این میزبانان با کرامت از تمام امکانات لازم برای پذیرایی از زائران استفاده می کنند. مکان لازم برای استراحت، سرویس بهداشتی و حمام، آب آشامیدنی، میوه، چای، قهوه، نوشیدنی، پزشک، دارو، ماساژ و … نیز فراهم است.
اگر برای حج بیت الله الحرام سالیانه در اوج خود در چند روز ۳ میلیون نفر جمع شوند در این جا بدون اغراق می توان گفت ۲۰ میلیون نفر برای زیارت حضرت می آیند که از این تعداد حداقل نصف آن با پای پیاده هستند. لطفا به رقم ۲۰ میلیون کمی فکر کنید؛ ۲۰ میلیون به اندازه جمعیت چند کشور است. اگر این ۱۰ میلیون پیاده حداقل ۳ روز در حرکت باشند- که در واقع بیش از این است- مجموعا می شود ۹۰ میلیون وعده. شما یک حساب سر انگشتی کنید که ۹۰ میلیون وعده چه مبلغی می شود؟ یکی از عراقی ها می گفت که در این سه روز به اندازه بودجه تمام کشور خرج می شود. هر چند، نباید عشق این میزبانان را با این سنجه ها سنجید و ارزان نفروخت. آن چه که زیباست همین صفا و صمیمیتی است که در این رودخانه جاری است.
محمد رضا کریمی/ زمستان ۱۳۸۹ / اربعین ۱۴۳۲
خبرنگار موکب اربعین حسینی
منبع: اربعین حسینی http://arbaeen.net/
انتشار مطالب فقط با ذکر منبع مجاز می باشد
دیدگاه بگذارید