شهرکهای زائرین یک پیشرفت عمرانی بی نظیر در تاریخ عتبات عالیات است.
در سفر اربعین سال ۹۱ شاهد این بودیم که خیلی از کاروانهای ایرانی مثل، راهیان کربلا، زوار خود را جهت اسکان در ایام اربعین، به شهرک زائرین در جاده ی کربلا به حله بردند.
فارغ از امکانات بی نظیر این شهرک، مسافت طولانی تا حرم و نبود سرویسهای ایاب و ذهاب عیب بزرگ این شهرک به شمار می آید.
در ادامه جهت آگاهی کامل شما از پروژه های شهرکهای زائرین، خبر ذیل را تقدیم می داریم:
همگام شدن با پیشرفتهای حاصله در کشورهای پیشرفته جهت خدماترسانی هر چه بهتر همچون اسکان مجلل و خدماترسانی کامل به زائرین سید الشهداء و حضرت عباس (علیهم السلام) یکی از اهداف آستان قدس حسینی است, لذا این آستان مقدس اقدام به ساخت چند عدد شهرک زائرین (اسکان و خدماترسانی کامل به زائرین) نمود. اولین شهرک زائرین در مسیر کربلا به شهر بابل (حله) افتتاح شد. این شهرک شامل ۳۵ ساختمان, مهمانسرا, مسجد, درمانگاه, ۱۳ ساختمان دو طبقه, سرویسهای بهداشتی و آپارتمانهای مسکونی است. هدف از ساخت و افتتاح این شهرک, اسکان و ارائه بهترین خدمات به زائرین سید الشهداء و حضرت عباس (علیهم السلام) در زیارتهای میلیونی است.
به منظور آگاهی از جزئیات بیشتر با تولیت آستان قدس حسینی به گفتگو نشستیم. آیت الله شیخ عبدالمهدی کربلائی تولیت آستان قدس حسینی در اینباره گفت: زائر امام حسین (علیه السلام) جایگاه بالایی نزد خداوند دارد لذا ضروریست که بهترین خدمات را برای آنان ارائه نمائیم, ساخت شهرکهای زائرین با این شکوه, ظرفیت و نوعیت خدماترسانی که شاید بعضی ها در کشورهایی که از عراق پیشرفته تر هستند را نیز مشاهده نکرده اند, مگر با عنایات خداوند متعال و برکات سید الشهداء (علیه السلام) انجام نمی شد. لیکن ممکن است بعضی افراد این سئوال را طرح کنند که هدف از ساخت اینگونه شهرکها با این شکوه و عظمت و با این طراحی و نحوه خدماترسانی چیست, با نظر به اینکه زیارت اربعین ده روزه و زیارت عرفه پنج روزه و زیارت نیمه شعبان پنج روزه است؟ پاسخ آن است که این شهرکها فقط برای خدماترسانی به زائرین در ایام زیارتهای میلیونی نبوده بلکه در تمامی ایام سال خدماترسانی خواهد کرد زیرا عتبات مقدسه نباید فقط مزارگاه باشند بلکه باید مرکز نشر فکر و فرهنگ نیز باشند. و مرکزی جهت جذب دوستداران ارزشها و آرمانهای حسینی.
باید بتوانیم محیطی را برای جذب میلیونها زائر در ایام عادی (غیر از ایام زیارتهای میلیونی) فراهم کنیم زیرا عتبات مقدسه بویژه در سالهای ۲۰۰۷,۲۰۰۶ و۲۰۰۸ فعالیتهای مهمی را انجام داده اند, هنگامی که عراق در حال سرازیر شدن به سوی جنگ خیابانی بود عتبات مقدسه با جذب عشایر و قبایل عراقی از مذاهب شیعی و سنی سعی بر ایجاد همدلی و اتحاد بین مسلمانان نمود تا فرصت و برنامه تروریست را در راستای ایجاد تفرقه بین طیف های ملت را از بین ببرد. البته این نتیجه تلاش یک یا چند روزه نبوده, همچنین جذب دانشجویان دانشگاههای عراق که عمود کشورند به دوره های قرآنی و فرهنگی جهت تقویت ارتباط با اهل بیت (علیهم السلام) تا در دام تهاجم فرهنگی نیفتند نیز یکی دیگر از فعالیتهای عتبات عالیات بوده است. همچنین پلهای ارتباطی با عراقیهای مقیم غرب که اشتیاق زیارت عتبات مقدسه را دارند نیز ایجاد کرده تا با اهل بیت علیهم السلام ایجاد میثاق نمایند. با استفاده از پیشرفتهای حاصه در وسایل ارتباطی اقدام به نشر ارزشها و فکر و فرهنگ اهل بیت (علیهم السلام) و اهداف نهضت امام حسین (علیه السلام) نمودیم.
حجت الاسلام و المسلمین سید صالح حیدری رئیس دیوان وقف شیعی نیز در مراسم افتتاحیه اظهار داشت: با نظر به منزلت و جایگاه زائرین ابا عبدالله الحسین و حضرت عباس (علیهم السلام) نزد خداوند متعال و افتخار و عزت حاصله در راه خدمت به زائرین محترم, شهرک زائرین با این مساحت و طراحی زیبا برای زائرین ساخته شد. همانگونه که امام کاظم (علیه السلام) فرمودند: هر کس به زیارت قبر امام حسین (علیه السلام) نایل شود و به حق آن حضرت معرفت داشته باشد گناهان قبل و بعدش آمرزیده می شود برای زائرین امام حسین (علیه السلام) ثواب زیادی در نظر گرفته شده است . همچنین امام صادق (علیه السلام) فرمودند: در روز قیامت همه آرزو می کنند که در شمار زائران امام حسین (علیه السلام) باشند, زیرا جایگاه زائران امام حسین (علیه السلام) را در جایگاه ویژه ای می بینند. وی افزود: از آستان قدس حسینی بویژه تولیت این آستان مقدس که با تلاشهای پیوسته و اخلاص در عمل بهترین خدمات را به زائرین محترم تقدیم می کنند تشکر و قدردانی می کنم.
وزیر برنامه ریزی و پشتیبانی عراق که در مراسم افتتاحیه شرکت نموده بود اظهار داشت: بعد از ناامیدی از پروژهایی که در عراق به اجرا گذاشته می شوند و بعد از مطلع شدن و بازدید از پروژه های آستان قدس حسینی دوباره امید خود را بدست آوردم. پروژه شهرک زائرین نه فقط در کربلا بلکه در عراق بی همتا است زیرا ما از سال ۲۰۰۳ تاکنون شاهد انجام و اتمام پروژه ای همچون این پروژه با این دقت و ظرافت نبودیم, یکی دیگر از ویژگیهای این پروژه اینست که بدست متخصصین کشور اجرا شده است. تا هنگامی که بودجه لازم را فراهم می کنیم ضروریست که تمامی پروژه ها در عراق بااین دقت و ظرافت اجرا شوند, همه باید راه این آستان را در اجرای پروژه ها دنبال کنند و ما بعنوان وزارت برنامه ریزی و پشتیبانی باعث افتخارمان است که از پروژه های عتبات مقدسه پشتیبانی کنیم.
جناب آقای عبدالکریم لعیبی وزیر نفت عراق نیز اعلام کرد: پروژه موفقیست و باعث افتخار و خرسندی است که در افتتاحیه اینگونه پروژه ها حضور می یابیم, امیدواریم شاهد اجرای پروژه های همتای این پروژه در دیگر شهرهای مقدس باشیم زیرا اینگونه پروژه ها برای خدماترسانی به زائرین و برای فعالیتهای فرهنگی و علمی که در نشر فرهنگ اسلامی و فکر و فرهنگ اهل بیت (علیهم السلام) استفاده شود, ضروریست.
دیدگاه بگذارید