به گزارش موکب اربعین حسینی :
مسئول فرهنگ و هنر ستاد امر به معروف و نهی از منکر:
فرهنگ اربعین را باید به اطلاع جهانیان رساند
مسئول فرهنگ و هنر ستاد امر به معروف و نهی از منکر، با بیان اینکه باید فرهنگ اربعین را به اطلاع جهانیان رساند، از راهپیمایان اربعین حسینی خواست در طول این سفر پرجاذبه به بصیرت و عقلانیت خود بیافزایند.
محمدرضا هدایتی روز پنجشنبه به خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: همه زائران حسینی که با پای پیاده عازم کربلا هستند، باید آسیب ها را شناخته و به بصیرت و عقلانیت خود بیافزایند باید بگوییم گرچه عاشق این راه هستیم، اما عقلانیت را نیز تبیین کرده و پیامی برای جهانیان داریم .
وی افزود: زمینه ظهور حضرت مهدی(عج) زمانی فراهم می شود که بشریت به نقطه ای از آن بلوغ فکری برسد که به فطرت خود بازگردد ، اسیر ظاهر دنیا نشود ، اینها در پاکی و فطرت و الگوهای برجسته بشریت راه نجات است.
کارشناس ارشد تاریخ و تمدن اسلامی ادامه داد: فلسفه جهانی حضرت مهدی (عج) این است که زمینه های عقلانی و پاکی و فطری بشری پاک باشد و دل ها آسمانی شود تا پیام اربعین را دریافت کند.
هدایتی با تبیین وجوه قیام امام حسین(ع) ادامه داد: قیام امام حسین(ع) را باید از هر دو جنبه امر به معروف و نهی از منکر دید در حالی که برخی فقط بعد نهی از منکر امام حسین(ع) را نشان می دهند ولی باید به همان میزان که نهی از منکر را نشان می دهند، امر به معروف را نیز نشان داد.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به آمار جهانی در دسترس، حدود ۳۳ درصد از کل جمعیت جهان مسیحی، ۳۸ درصد بودایی، ۲۲ درصد مسلمان هستند و یک درصد یهودی و ۳ تا ۶ درصد بت پرست، از مجموعه آمارهای مربوط به بحث اعتقادی مردم، فقط ۲ درصد کل جمعیت جهان شیعه است که همین ۲ درصد امروز نماد بزرگی است که در راهپیمایی اربعین تمام توجه جهانیان را معطوف خود ساخته که این کیفیت و اعتقاد از حمایت های ملکوتی برخوردار است.
مسئول فرهنگ و هنر ستاد امر به معروف و نهی از منکر ادامه داد: اربعین میقات معنوی فرهنگ عاشورا است، نقطه بازگشت پیام از خون به جامعه است. پیام آوران شهادت در چنین ایامی، از سفر خود برگشتند و سفیرانی از مدینه و شام به این سرزمین یعنی کربلا رسیدند و اربعین را می توان نقطه آغاز پیام رسانی عاشورای جهانی و حرکتی بی نظیر در طول تاریخ دانست.
وی با اشاره به گسترش برنامه پیاده روی اربعین گفت: نباید از جهانی شدن این برنامه تعجب کرد بلکه باید خود را آماده سازیم و این فرهنگ را به اطلاع جهانیان برسانیم و اگر حضرت زینب(س) در آن زمان این وظیفه را داشتند، امروز مسئولیت ما با این فضاهای مجازی و گسترده شدن آن سنگین تر شده است.
هدایتی افزود: در منابع تاریخی ذکر شده که نحوه زیارت جابر و عطیه ، علاوه بر اینکه پیاده بودند، با پای برهنه راهی این سفر شدند که نقطه عطفی در راهپیمایی است و بسیاری از شیعیان نیز با پای پیاده می آیند و در واقع این «سعی» است برای رسیدن به «صفا» که میعادگاه عشق و ایمان است.
وی همچنین گفت: گرچه عراق هنوز با مسائل امنیتی درگیر است ولی مردم این کشور با وجود مشکلات و حداقل امکانات، عشق و ارادت خود را به امام حسین(ع) نشان داده و در این مسیر گام بر می دارند.
هدایتی گفت: تا قبل از انقلاب اسلامی ایران بخشی از استعدادهای جهان در راستای اهداف استعماری مصرف و مذهب علیه مذهب به کار گرفته می شد و نقطه اوج آن بعد از انقلاب اسلامی است و تمام توجه به ایران و عراق و شیعه است، از این رو تلاش های وسیعی برای ایران هراسی و اسلام هراسی داشته اند.
دیدگاه بگذارید