حال و هوای شهر کربلا رفته رفته و با نزدیک شدن به اربعین حسینی (ع) متفاوتتر از قبل شده است.
هر چند شهر همچنان از محرم سیاه پوش است اما تمام شهر به تکاپو افتادهاند تا برای اربعین حسینی (ع) پذیرایی مناسبی از زوار حسینی بکنند. در کمربندی شهر تدابیر امنیتی تشدید شده است. در اطراف حرم ائمه نیز بازرسیها ویژهتر و با دقت بیشتر انجام میگیرد.
در بین الحرمین و در باب القبله امام حسین (ع) نیز برای تردد راحتتر زائران دو پل تعبیه شده است تا کسانی که قصد ورود به حرم را دارند از زیر پل تردد کنند و سیل جمعیت موجب قفل شدن مسیر نشود.
در ایام اربعین، در مسیرهای منتهی به کربلا و همچنین در شهر، موکبهایی برای پذیرایی از زائران دائر شدهاند. در شهر داربستهای موکبها همچنان پابرجاست تا برای اربعین سید و سالار شهیدان، به زائرین خدماترسانی کنند.
زیارت اربعین امام حسین (ع) چند سالی است که در ایران رونق گرفته است و فوج فوج زائران برای زیارت به سرزمین کربلا میآیند. درباره اهمیت زیارت اربعین امام حسین (ع) همین روایت از مرحوم آیت الله العظمی بهجت بس که فرمودند «روایت دارد که امام زمان (عج) که ظهور فرمود، پنج ندا میکند به اهل عالم، اَ لا یا اَهلَ العالَم اِنَّ جَدِی الحُسَین قَتَلُوهُ عَطشاناً، اَلا یا اَهلَ العالَم اِنَّ جَدِی الحُسَین سحقوه عدوانا، … امام زمان خودش را به واسطه امام حسین (ع) به همه عالم معرفی میکنند… بنابراین در آن زمان باید همه مردم عالم، حسین (ع) را شناخته باشند… اما الان هنوز همه مردم عالم، حسین (ع) را نمیشناسند و این تقصیر ماست چون ما برای سیدالشهدا (ع) طوری فریاد نزدیم که همه عالم صدای ما را بشنود… پیادهروی اربعین بهترین فرصت برای معرفی حسین (ع) به عالم است. »
برخی منابع در ایران تعداد زائرین اربعین حسینی رابیش از هفتصد هزار نفر برآورد کردهاند که از این تعداد، بیش از سیصد هزار زائر از طریق پایانه مرزی شلمچه و مابقی آن از پایانه مرزی چزابه اعزام میشوند.
امسال در اقدامی قابل تحسین و پس ازچندسال از رونق گرفتن زیارت پیاده اربعین سیدالشهدا (علیه السلام) توسط زائران ایرانی، سازمان حج با تمام قوا برای ارائه خدمات به صدها هزار زائر ایرانی اربعین به میدان آمد.
امسال سازمان حج و زیارت از هیچ زائر ایرانی، وجهی را بابت بیمه و خدمات بهداشتی دریافت نمیکند. همچنین قرار است هلال احمر در مرزهای شلمچه، چزابه و مهران امکانات اسکان موقت زائر را فراهم کند. سازمان هلال احمرسال گذشته سه چادر امدادی را در بین کربلا و نجف ایجاد کرده بود که این تعداد امسال با هماهنگی سازمان حج و زیارت به شش چادر افزایش پیدا میکند و قرار است به هر تعداد که موکب از سوی سازمان حج و زیارت در شاهراه نجف، کربلا و بغداد، کربلا بر پا شود، هلال احمر نیز در جنب آن چادر درمانی برپا کند. جدای از این، قرارگاه مرکزی راهیان نور ظرفیت چهل هزار اسکان را در خرمشهر، حدود پنج هزار اسکان موقت در چزابه و در مهران ایجاد کرده تا از تراکم بیش از حد زائرین بکاهد.
دیدگاه بگذارید