به گزارش موکب اربعین حسینی : سید حسن حسینی شاهرودی درباره برخی گلایههای مشتاقان سفر زیارتی اربعین حسینی نسبت به اخذ هزینههایی با عنوان هزینه هلال احمر، بیمه و … از زائران اربعین اظهار کرد: فراکسیون حج و زیارت مجلس شورای اسلامی در طی روزهای آتی جلسهای را با مسئولان ستاد مرکزی اربعین حسینی برگزار خواهد کرد و تمامی دغدغههای مردم به همراه برنامههای انجام شده را مورد توجه قرار میدهیم.
وی با اشاره به برخی مشکلات پیش آمده در مسیر بازگشت زائران اربعین سال قبل خاطرنشان کرد: در ایام اربعین سال گذشته برخی زائران در مسیرهای بازگشت به شهرهای خود و انتقال از نقاط صفر مرزی با مشکلات عدیدهای مواجه شدند.
سخنگوی فراکسیون حج و زیارت مجلس شورای اسلامی افزود: یکی از مهمترین مشکلات ایجاد شده برای برخی زائران به مسئله افزایش قیمتهای حمل و نقل باز میگشت و حتی بعضی زائران تا چهار برابر بیشتر از نرخ معمول را برای بازگشت به شهرهای خود متحمل شدند.
حسینی شاهرودی با بیان اینکه مسئولان ستاد اربعین حسینی از مشکلات ایجاد شده در سال گذشته تجربه کسب کردهاند، توضیح داد: امسال مسئولان ذیربط در ستاد مرکزی اربعین حسینی تصمیم گرفتند تا به مدیریت هزینهها بهصورت معقول و حداقلی بپردازند و به همین منظور کنترل قیمتها در مرزها نیز یکی از اولویتها محسوب میشود.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از برنامهریزیهای در نظر گرفته شده، ایجاد انگیزه برای اتوبوسرانها و شرکتهای خصوصی است تا در این مسیر به حمل و نقل بپردازند و از طرفی در زمان آخر سفر، تحمیل هزینههای چند برابری به زائران مانند سالهای گذشته ایجاد نشود.
سخنگوی فراکسیون حج و زیارت مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: باید انگیزه لازم برای اتوبوسرانیها و شرکتهای خصوصی ایجاد شود که مسیر شهرهای مختلف تا مرزها را طی کنند و از طرفی باید نظارتهای لازم هم بر حمل و نقل و هزینهها انجام شود؛ ما نیز به نوبه خود عملکرد مسئولان ذیربط در کمیتهها را بررسی میکنیم.
حسینی شاهرودی با بیان اینکه باید رفاه حال زائران مورد توجه جدی قرار گیرد، گفت: در حوزه بیمه و هلال احمر نیز باید رفاه حال زائران مورد توجه قرار گیرد؛ سال گذشته یک بیمه برای زائران اربعین حسینی وجود داشت در صورتی که باید این سرویسدهی به طور رقابتی و از سوی تعداد بیشتری از بیمهها انجام شود.
وی با تاکید بر توجه بیشتر مسئولان کشور به راهپیمایی عظیم و ارزشمند اربعین حسینی گفت: اربعین حسینی و حضور میلیونها نفر در این مراسم، نمادی از حضور تشیع در مکانی ارزشمند است و بهنوعی تجمعی سیاسی، عبادی، اعتقادی و تاریخی محسوب میشود و تعالی تشیع و تمامی مسلمانان را بهدنبال دارد.
سخنگوی فراکسیون حج و زیارت مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: باید نظام جمهوری اسلامی عِرقی نسبت به موضوع اربعین داشته باشد و به آن ورود پیدا کند حتی اگر لازم باشد برای این همایش عظیم هزینهای پرداخته شود.
به گفته حسینی شاهرودی، مسئولان ذیربط باید ورود جدیتری به موضوع اربعین حسینی داشته باشند تا تسهیل بیشتری در انتقال زائران کشورمان به عتبات انجام گیرد.
وی با بیان اینکه سال گذشته نظارت کافی بر روی قیمتها و حمل و نقل وجود نداشت، یادآور شد: بعد از مراسم اربعین و مشکلاتی که وجود داشت از وزیر کشور و مسئولان ذیربط برای پاسخگویی به سؤالات نمایندگان مردم دعوت کردیم که آقای وزیر کشور نیز درباره بیمه و حمل و نقل جوابهایی را ارائه داد که البته قانع کننده هم نبود اما در هر حال تلاشهایی زیادی نیز در این حوزه انجام پذیرفت.
کارهای اربعین به مردم واگذار شود
سخنگوی فراکسیون حج و زیارت مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فعالیتها باید در حوزه اربعین به صورت مردمی انجام شود، گفت: دولت به جای اینکه ستاد اربعین راهاندازی کند و وضعیت را به سمت دولتی شدن ببرد یا از استانداران به عنوان روسای ستاد استفاده کند بهتر است تمامی امور را به هیئتهای مذهبی و مردمی واگذار کند چرا که مردم انگیزه بیشتری در این مسائل دارند.
حسینی شاهرودی توضیح داد: برخی از مردم وقتی ورود دولت به این حوزه را میبینند، تصور میکنند که باید بودجه، امکانات و اعتبارات مالی تدارک دیده شود در صورتی که ماموریت دولت چیز دیگری است.
وی افزود: ماموریت دولت به بحث تامین امنیت زائران و ساماندهی حمل و نقل آنها در داخل کشور بازمیگردد و باید در این امور موضوع تردد را تسهیل کند.
سخنگوی فراکسیون حج و زیارت مجلس تصریح کرد: همچنین دولت باید تمهیدات رفاهی در شان زائران در مرزها و زمان خروج آنها بیندیشد و حداقلهایی را برای آنان فراهم آورد.
حسینی شاهرودی اظهار کرد: سایر موضوعات مهم در بحث اجرای برنامههای اربعین حسینی در قبل از مرزها و … نیز باید به خود مردم و هیئتهای مردمی واگذار شود.
منبع: تسنیم
دیدگاه بگذارید