به گزارش موکب اربعین حسینی: در این مراسم آیت الله حسینی بوشهری معاون جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در سخنانی به بیان بایسته های کار تبلیغی به خصوص توسعه فرهنگ زیارت و آداب تبلیغ در راه خدا پرداخت.
آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری در آیین رونمایی از نرم افزارهای روایتگری و آثار مکتوب و پوستر اربعین در سالن همایش های سازمان حج و زیارت قم، با بیان اینکه حرکت هایی موثر است که رنگ معرفت داشته باشد نه منفعت، افزود: آنچه عاشورا را ماندگار کرد، حقیقت عاشورا و کربلا است، دنیا خواهی، قدرت خواهی و موقعیت های اجتماعی در حرکت های ائمه(ع) مطرح نبود و به همین خاطر این حضرات با روح الهی خود ماندگار شدند.
وی اخلاص را رمز موفقیت فعالیت های دینی و تبلیغی دانست و افزود: کسی که مخلصانه حرکت می کند در مقام به رخ کشیدن اعمال خود حرکت نمی کند و در این مسیر هیچگاه از ملامت ملامت کنندگان ناامید نمی شود.
آیت الله حسینی بوشهری گفت: مخلصان هیچگاه به کارهای کم خود راضی نیستند و کارهای بزرگ خود را بزرگ نمی شمارند و همیشه خود را متهم می دانند و در فردای قیامت نیز این ترس را دارند که آیا کارکرد آنها درست بوده است یا خیر؛ انسان های مخلص همیشه آخرت را به دنیا ترجیح می دهند.
آیت الله حسینی بوشهری، از دیگر رموز ماندگاری واقعه عاشورا را تبلیغ اهل بیت(ع) عنوان کرد و گفت: عاشورا توسط اهل بیت(ع) به خوبی جلوه داده شد و ائمه اطهار(ع) در ایام عاشورا به شکلی رفتار می کردند که مردم نسبت به احیای فرهنگ عاشورا حساس شوند.
وی افزود: نرمش قهرمانانه، مبارزه و تشکیل حکومت و دعا و… از مهمترین برنامه های اهل بیت(ع) بود؛ در کنار همه این روش ها مساله کربلا و عاشورا از اهم امور این حضرات بوده است؛ یکی از مسایل مهمی که اهل بیت(ع) روی آن تاکید داشتند مساله زیارت، اشک بر امام حسین و فرهنگ بوده اند.
وی تاکید کرد: زیارت آثار بسیار فراوانی در خود دارد که نخستین آن، اعلام وفاداری است؛ زیارت زمینه سازندگی افراد است؛ بسیاری از آنها اهل عبادت نبودند ولی با عشق امام حسین(ع)روحیات آنها تغییر کرد.
حسینی بوشهری، بیان کرد: از نکاتی که در این مسیر باید به آن توجه کرد، کلماتی است که در کامل الزیارات نقل شده است؛ امام صادق(ع) زیارت امام حسین(ع) را برای همه مسلمانان واجب دانستند؛ امام بیان می کند که کانون مودت دوست داران ما، محبت اهل بیت(ع) است؛ هر کسی که در مسیر محبت ائمه در ترس و خوف قرار بگیرد مورد عنایت خداوند واقع می شود.
وی در پایان تصریح کرد: راهآورد اربعین برای مردم باید شعور حسینی باشد زیرا در این فضای غبارآلودی که دشمنان چنگال های خود را تیز کرده اند باید با زبان دین موجب ارتقای روح معنویت در جامعه باشیم.
در روایتگری باید از تمام ظرفیت های قرآن استفاده شود
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین نواب مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه های علمیه در سخنانی به بیان نکات کاربردی در تبلیغ اربعین پرداخت.
وی گفت: خداوند متعال نخستین راوی بود که در قرآن ۲۸۶ قصه که احسن القصص نامیده می شود، روایت کرده است.
وی با تاکید بر این که درس روایتگری را باید از قرآن بیاموزیم، افزود: بهترین سخن، سخن قرآن است که هم آداب و اخلاق روایتگری را می آموزد و هم برای خوانندگان مایه عبرت است.
وی انس با قرآن را لازمه دستیابی به زیبایی هایی که خداوند در بیان آیات روایت کرده، دانست و اضافه کرد: قرآن بهترین کتاب روایتگری است و در روایتگری باید از تمام ظرفیت های این کتاب آسمانی و جامع استفاده شود.
نواب در ادامه به آسیب های روایتگری اربعین اشاره کرد و افزود: راوی باید بداند که اگر بهترین برنامه را در اربعین اجرا کند ولی همراه با بداخلاقی باشد، تمام کارهای وی باطل می شود.
وی با اشاره به این که نخستین، مهم ترین و کلیدی ترین کار راوی تقرب به خدا است، تاکید کرد: روایتگر اربعین باید از روش ائمه(ع) در بیان مطالب بهره بگیرد و ظاهری آراسته داشته باشد و با تواضع و ملایمت با مخاطب رفتار کند.
نواب افزود: تواضع و صبر و حلم و رفتار همراه با ملایمت اموری است که می تواند مردم را به در مسیر هدایت قرار دهد.
رئیس دبیرخانه شورای عالی حوزه های علمیه بیان کرد: یکی از آسیب های روایتگری آن است که انسان مطالب قوی و پویایی که ازمتن روایات و احادیث ما برآمده را رها کرده و به سراغ مطالب ضعیف برود.
نواب اظهار کرد: از دیگر نکاتی که روایان باید به آن بپردازند آن است که روایان باید از ابتدا تا انتهای کار را برنامه ریزی کند و برای برنامه به میدان آمده و سینه خود را سپر کند.
روایتگری به زبان های زنده دنیا
در این مراسم از کتاب تلخیص لهوف و اربعین در گذر زمان شامل روایات واحادیث مرتبط با اربعین و همچنین باید و نبایدهای زیارت، رونمایی شد.
از دیگر محصولات رونمایی شده می توان به موشن گرافی اربعین به زبان های فارسی، عربی ، انگلیسی و اردو، نرم افزار تحت آستان قدسی و آرام دجله، مخصوص زائران امام موسی کاظم(ع) و طرح پوستر اربعین و اپلیکیشن کاهش هزینه تمای زائران با ایران اشاره کرد.
مدیرکارگروه روایت گری در این آیین با اشاره به دوره روایتگری اربعین گفت: این دوره روایت گری ویژه نسل دانشجو و دانش آموز در عراق با استقبال گسترده ای روبرو شده است.
مجتبی نجفی افزود: دوره های آموزشی ویژه راویان برگزار و تجهیزات لازم نیز در نظر گرفته شد و این راویان توانستند در اربعین ۶۷۰ برنامه برای ۲۱۰ هزار مخاطب اجرا کنند.
مدیرکارگروه روایت گری اربعین گفت: استقبال از برنامه ها به حدی بود که تجهیزات این موکب ها توان پاسخگویی به سیل مخاطبان را نداشت؛ گروه های عرب زبان نیز فعالیت های خوبی در سال گذشته انجام دادند.
وی بیان کرد: سند طرح توسط کارشناسان این حوزه تدوین شد و مهمترین هدف این روایت گری گسترش روح عقلانیت در کنار حفظ و ارتقای شور حسینی بود.
وی افزود: امسال کارگروه های فارسی زبان، عربی زبان، ترکی استامبولی و اردو و فرانسه و… تشکیل شده است و برای مخاطبان کشورهای مختلف فعالیت می کنند؛ جغرافیای این طرح مناطق جنوبی و مناطق مرتبط به اربعین را تشکیل می دهد.
مدیرکارگروه روایت گری اربعین گفت: سال گذشته این برنامه در ایران رونمایی شد و مورد استفاده طلاب قرارگرفت و بسیاری از روحانیون جذب این طرح شدند.
دیدگاه بگذارید