به گزارش موکب اربعین حسینی:
اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور، حسن محمدی در نشست تخصصی فعالیت های قرآنی مراسم اربعین حسینی گفت: یک نشست تخصصی با حضور اعضای دستگاه های مختلف فرهنگی و قرآنی در کربلای معلی برگزار می شود و قرار شد تا ۱۱۴ موکب قرآنی در مسیر پیاده روی اربعین حسینی در موسم اربعین برپا شود.
وی افزود: در مرحله اول ۲۵ موکب قرآنی در مسیر پیاده روی اربعین راه اندازی می شود و در این موکب ها فعالیت های قرآنی به صورت متمرکز برپا خواهد شد و محافل قرآنی با حضور قاریان برتر، رفع شبهات قرآنی، تصحیح نماز و روخوانی قرآن در موکب ها پیش بینی شده است.
** محوریت سوره فجر در برنامه های اربعین
محمدی درباره برنامه های قرآنی از جمله ارائه خدمات قرآنی به زائران، اجرای برنامه های آموزشی قرآنی، برپایی کرسی های تلاوت قرآن و برگزاری مسابقات و محافل قرآنی، در این نشست بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور با تاکید بر اینکه سوره فجر محور فعالیت های قرآنی اربعین امسال خواهد بود، گفت: برپایی نمایشگاه ثقلین با موضوع جدایی ناپذیری قرآن و عترت(ع) و نمایشگاه تجسمی روضه رضوان با موضوع داستان حضرت آدم(ع) تا حضرت محمد(ص) از برنامه های مصوب شورا در موسم پیاده روی اربعین است.
محمدی با بیان اینکه برای ۵۰ فعال قرآنی عراق دوره های آموزشی برپا می کنیم، افزود: به منظور هماهنگی بیشتر برای برپایی برنامه های قرانی در موکب ها دوره آموزشی برای فعالان قرآنی عراق در ایران برگزار می کنیم و میزبان ۵۰ نفر از فعالان این کشور خواهیم بود.
دبیر شورای راهبردی فعالیت های قرآنی اربعین از برگزاری نمایشگاه های ثقلین با حمایت بنیاد امامت خبر داد و گفت: تابلوها در نمایشگاه قرآن رونمایی شده و سعی داریم با برپایی نمایشگاهی از این آثار جدایی ناپذیر بودن قرآن و عترت را به زائران اربعین حسینی متذکر شویم.
محمدی همچنین از برگزاری دوره های آموزشی ویژه خادمین عراقی موکب ها، برنامه ریزی فعالیت های قرآنی ویژه بانوان، طراحی فضای قرآنی ویژه کودکان در موکب های مسیر پیاده روی و برپایی بزرگ ترین جمع خوانی قرآن کریم در ۱۷ صفر خبر داد.
** توزیع قرآن در میان موکب ها
وی با اشاره به توزیع قرآن در موکب های اربعین گفت: این قرآن ها زیر نظر مرکز طبع و نشر به چاپ رسیده و برای هر موکب ۸۰ قرآن در نظر گرفته ایم که در مجموع ۲ هزار قرآن در بین موکب ها توزیع می شود و البته برای توزیع قرآن در بین زائران در انتظار تأمین اعتبار یا کمک خیران هستیم.
** لزوم برنامه ریزی همه جانبه و منسجم
رئیس کمیته قرآنی ستاد مرکزی اربعین گفت: چند سالی است که در موسم اربعین یک اتفاق، بسیارعظیم و وزین به شکل پیاده روی اربعین از نجف به کربلا و حرم مقدس حضرت سید الشهدا(ع) رخ می دهد که البته هر سال ابعاد گسترده تری به خود می گیرد.
وی افزود: با توجه به اینکه بعد از خود عراقی ها، بیشترین جمعیت زائر حاضر در این اجتماع را ایرانی ها تشکیل می دهند، پس یکی از اهداف نظام، برنامه ریزی همه جانبه جهت حضور مناسب و حداکثری زائرین در این مراسم است.
محمدی در ادامه از تشکیل شورای فعالیت های قرآنی اربعین، ذیل کمیته سامان دهی مراسم اربعین خبر داد و گفت: یکی از دغدغه های کمیته سامان دهی مراسم اربعین که در بعثه مقام معظم رهبری است، انجام فعالیت های فرهنگی و ارتقای سطح مفاهیم و فرهنگ قرآنی در بین عزاداران و مشتاقان زیارت اربعین است.
وی افزود: به همین منظور در ذیل ستاد کمیته اربعین که در بعثه مقام مظم رهبری تشکیل شده از طریق رایزنی با مسئولان، شورایی تحت عنوان «شورای راهبری فعالیت های قرآنی مراسم اربعین حسینی» تأسیس شد.
محمدی یکپارچه سازی فعالیت ها را از اهداف این شورا برشمرد و افزود: شورای راهبری فعالیت های قرآنی اربعین در راستای جمع آوری، انسجام بخشی و یک پارچه سازی طرح های قرآنی کشور، جهت اجرا در این مراسم عظیم معنوی تشکیل شده است.
مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور افزود: با تشکیل این شورا، هم افزایی بین دستگاه های مختلف و نهادهایی که در مراسم اربعین حضور دارند و فعالیت های مرتبط با حوزه قرآن و عترت انجام می دهند، صورت خواهد گرفت.
وی همچنین گفت: نمایندگان حقوقی دستگاه های مختلف از جمله بعثه مقام معظم رهبری، شورای توسعه فرهنگ قرآنی، سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سه نفر از صاحب نظران قرآنی، اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور و دارالقرآن بسیج در راستای اجماع نظر در انجام فعالیت های بهینه، مؤثر و کارآمد در حوزه ارتقای فرهنگ قرآنی زائران مراسم اربعین در کنار یکدیگر انجام وظیفه می کنند.
رئیس کمیته قرآنی ستاد مرکزی اربعین حسینی در پاسخ به این ابهام که کشور عراق در برپایی فعالیت های فرهنگی موسم اربعین، نقش ویژه ای ایفا نمی کند، گفت: تمامی فعالیت های فرهنگی مراسم پیاده روی اربعین، توسط موسسات قرآنی، نیروهای مردمی و نیز دولتی عراق، برنامه ریزی و اجرا می شود و ایران در این فعالیت ها صرفاً به عنوان مستشار فرهنگی حضور دارد.
وی افزود: ایران در خصوص آموزش خادمان، حمایت های محتوایی و مانند آن به کشور عراق یاری می رساند.
** اعضای شورای راهبری فعالیت های قرآنی اربعین
دبیر شورای راهبری فعالیت های قرآنی اربعین گفت: حجج اسلام حمید احمدی نماینده بعثه مقام معظم رهبری، یوسف محمدی نماینده موسسه جامعه المصطفی العالمیه، حمید محمدی و همچنین محمد انجم شعاع نمایندگان شورای توسعه فرهنگ قرآنی از اعضای این شورا هستند.
به گفته محمدی، از دیگر اعضای این شورا می توان به لاله افتخاری عضو کمیسیون آموزش عمومی شورای توسعه فرهنگ قرآنی، رحیم قربانی رئیس دارالقرآن بسیج تهران بزرگ، محمدعلی خواجه پیری و سعید اردستانی نمایندگان کارگروه قرآن بنیاد خاتم الاوصیاء (عج)، سیدعلی سرابی نماینده شورای عالی قرآن، اسماعیل درتراش نماینده مردمی فعال در کشور عراق و ولی یاراحمدی نماینده کارگروه قرآن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اشاره کرد.
وی افزود: دبیرخانه این شورا از ابتدای اردیبهشت ماه تشکیل و در بعثه مقام معظم رهبری مستقر شده است و جلسات مستمری را به صورت ماهانه برگزار می کند.
محمدی همچنین گفت: در مرداد ماه طی فراخوانی از موسسات و فعالان قرآنی سراسر کشور دعوت کردیم تا طرح های تبلیغی و ترویجی با قابلیت اجرا در عراق را به شورای راهبری فعالیت های قرآنی اربعین معرفی کنند تا پس از بررسی ابعاد اجرایی و عملیاتی هر طرح، در خصوص چگونگی اجرای آن برنامه ریزی کنیم.
** مردمی بودن مراسم پیاده روی اربعین
رئیس کمیته فرهنگی ستاد مرکزی اربعین گفت: همانطور که مقام معظم رهبری نیز تاکید دارند، نباید فعالیت هایی را که در مراسم پیاده روی اربعین صورت می گیرد از حالت مردمی بیرون بیاوریم زیرا استمرار آن به دلیل مردمی بودن آن است.
لاله افتخاری استمرار مراسم اربعین را به دلیل مردمی بودن آن است و از این راهپیمایی به عنوان ظرفیتی مناسب برای آغاز زندگی قرآنی یاد کرد و گفت: در گذشته فعالیت های مختلفی از سوی عراق و برخی نهادهای قرآنی انجام می شد اما امسال قصد داریم برنامه های قرآنی پیاده روی اربعین را به صورت متمرکز برگزار کنیم تا بازدهی بیشتری نیز داشته باشد.
عضو کمیسیون آموزش عمومی شورای توسعه فرهنگ قرآنی با بیان اینکه امسال برای نخستین بار شورای راهبردی بانوان در ستاد فعالیت های قرآنی اربعین تشکیل شده است گفت: باید در این مراسم علاوه بر استفاده از ظرفیت رادیو اربعین، صدا و سیما و شبکه های اجتماعی فعالیت هایی متناسب با این مراسم باشکوه پیش بینی کنیم تا حضور بانوان در مراسم پیاده روی اربعین به خوبی برنامه ریزی شود.
** تجهیز پنج موکب در مسیر پیاده روی اربعین ویژه بانوان
وی با اشاره به برنامه های پیش بینی شده در مراسم پیاده روی اربعین افزود: برنامه هایی همچون جمع خوانی قرآن، پاسخگویی به شبهات قرآنی، آموزش روخوانی و روان خوانی قرآن، چگونگی حفظ کلام وحی از برنامه هایی است که برای ایام برگزاری مراسم پیاده روی اربعین درنظر گرفته شده است.
رئیس کمیته بانوان ستاد اربعین با بیان اینکه زائران در پیاده روی اربعین باید کوله باری از آموزه های قرآنی را با خود سوغاتی ببرند، اظهار داشت: پنج موکب به صورت خاص برای بانوان تجهیز می شود و همچنین سایر موکب های مختص به فعالیت های قرآنی اربعین به ارائه خدمات به بانوان خواهد پرداخت.
افتخاری با بیان اینکه در مراسم اربعین ملیت های مختلف و شخصیت های علمی و اجتماعی در کنار هم جمع می شوند افزود: باید با اتحاد راه نفوذ دشمن را ببندیم و اجازه ندهیم برخی دشمنان این مراسم باشکوه را به انحراف بکشانند. البته نیاز نیست همه ما در مراسم اربعین حسینی شرکت کنیم اما لازم است تا در این مراسم باشکوه سهیم باشیم به طوری که اگر نمی توانیم به کربلا برویم به نوعی در این مراسم نقش آفرینی کنیم.
دیدگاه بگذارید