بنده به عنوان خادم سایت اربعین و کسی که با دقت تمامی اخبار اربعین را رصد می کنم در یک ماه گذشته خبرهای بسیار متناقضی را از مسئولین مختلف کشوری درباره لغو یا عدم لغو روادید عراق شنیده ام.
?یک ماه پیش رئیس سازمان حج خبر از ثبت نام زوار اربعین در تاریخ ۱۶ مرداد در سامانه ی سماح داد و از تاریخ ۱۵ تا آخر مرداد با مصاحبه های متعدد اعلام کردند، که روند صدور ویزا و قیمت آن از تاریخ اول شهریور اجرایی خواهد شد، اما با گذشت ۶ روز از ماه شهریور، نه تنها هیچ ویزایی صادر نشده بلکه خبرهای متنقاضی از مسئولین نظام درباره ویزای عراق به گوش می رسد.
?چند روز پیش علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با همتای عراقی خود گفت: نخست وزیر عراق پیشنهاد لغو روادید میان دو کشور را داشت، که طرف ایرانی این آمادگی را دارد.
?دو روز بعد آقای حمید محمدی معاون سازمان حج و زیارت گفت: از هفته آینده صدور ویزای زائران ثبت نام شده آغاز خواهد شد، و طبق تصمیم دولت عراق و اصرار آنها قرار نیست روادید برای ورود به این کشور در موسوم اربعین لغو شود.
?یک هفته قبل نصیر عبدالمحسن عبدالله سرپرست کنسولگری عراق در مشهد گفت: تصمیم بر این است تا با کاهش هزینه صدور روادید ویزای مانیفستی از ۴۰ به ۳۰ دلار انگیزه بیشتری برای زائران ایجاد شود تا این نوع روادید را اخذ کنند.
?روز ۵ شهریور سایت عصر ایران به نقل از رئیس سازمان گردشگری اعلام کرد که ویزای عراق برداشته می شود و بزودی اجرا خواهد شد.
?روز ۶ شهریور رئیس سازمان حج اعلام کرد که داشتن روادید (ویزا) و بیمه برای زائران اربعین حسینی ضروری است و سازوکار بههمراه مبلغ مورد نظر در روزهای آینده اعلام خواهد شد.
? آقایان مسئول کشوری اعم از:
?وزارت خارجه
?سازمان حج و زیارت
?مجلس شورای اسلامی
?شورای عالی امنیت ملی
?ستاد مرکزی اربعین کل کشور در وزارت کشور
?سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
?بهتر نیست مسئولین عزیز بجای مصاحبه های پی در پی روزانه افکار زوار اربعین را به هم نریزند و مشغول رایزنی با طرف عراقی باشند تا قول هایی که به مردم برای صدور ویزای اربعین در تاریخ اول شهریور داده بودند عملی شود.
? به نظر می رسد دولت عراق بخاطر مشکلاتی که ذکر خواهد شد دچار بی ثباتی در تصمیم گیری برای تعیین تکلیف ویزا و حتی قیمت آن می باشد.
⭕️برخی از مشکلاتی که باعث بی ثباتی در تصمیم گیری می شوند می تواند شامل موارد زیر باشد:
? جنگ نفس گیر و هزینه بر با تکفیریها
? ضعف شدید زیرساختی نظیر حمل و نقل، اسکان و سرویس های بهداشتی برای جمعیت زیاد زوار اربعین
?تعدد مراکز تصمیم گیری در دولت عراق (نظیر مسئولین خودمان)
? نتیجه مشکلات فوق بی ثباتی در تصمیم گیری نهایی برای لغو یا عدم لغو روادید و حتی اعلام قطعی قیمت ویزا از طرف دولت عراق شده است.
متاسفانه هزینه های بی ثباتی های تصمیم گیری چه در داخل عراق و چه در مراکز متعدد تصمیم گیری داخلی، بر دوش زوار علاقمند به سفر پیاده روی اربعین می باشد.
امیدوارم سامانه سماح بتواند مشکلات زوار اربعین را حل کرده و به رسالت خودش عمل کند. بنده چشمم آب نمی خورد ولی ابراز امیدواری می کنم که با دستورات دیکته شده به زوار اربعین مشکلات حل شود.
ضمنا رئیس سازمان حج روز ۶ شهریور این رویکرد اجبار در ثبت نام در این سامانه را به معنای محدودیت ندانست بلکه برای نظمبخشی و برنامهریزی مناسب دانست.
برای مسئولین و مراکز متعدد تصمیم گیری زیارت عتبات عالیات، آرزوی موفقیت دارم.
روح الله کرمی راد خادم سایت موکب اربعین حسینی
دیدگاه بگذارید